Voor de financi?le administratie van je eenmanszaak of klein bedrijf biedt de nieuwe webdienst Money

  1. Geen vaste kosten. De nieuwe dienst MoneyMedic (http://www.moneymedic.eu) kent geen aanschaf- of abonnementskosten. Met MoneyMedic stuur je online offertes, facturen en aanmaningen, je kunt binnengekomen betalingen overzien en inkopen registreren. Zelfs je BTW-aangifte wordt voor je berekend. Registreren is simpel en binnen enkele minuten bent u in bedrijf: instalatie van speciale software hoeft niet. Alle mogelijkheden zijn helder en makkelijk uitgelegd. Via een ?dashboard? krijgt je inzicht in je omzetten en uitgaven en kan je klanten met elkaar vergelijken.
  2. Facturen. Bij het maken van facturen kan je een adresboek met klantgegevens gebruiken. De vormgeving van de factuur - inclusief het bedrijfslogo - is in beperkte mate aan te passen. Facturen kunnen via e-mail (portvrij!) of per post verstuurd worden. Ook is er de mogelijkheid om periodieke facturen te genereren. Tip. Stel je klanten op de hoogte als je overschakelt van papieren naar elektronische facturen en verzeker jezelf ervan dat uw facturen naar het juiste e-mailadres gaan.
  3. Betalingen. Bij een met MoneyMedic gemaakte factuur krijgen je klanten de mogelijkheid om te betalen met iDEAL via een betaallink die op de factuur vermeld staat. Voor elke iDEAL-betaling wordt er ? 2,20 bij je in rekening gebracht. Let op! Dit maakt het gebruik van MoneyMedic minder gunstig voor kleine factuurbedragen. Binnengekomen betalingen worden door MoneyMedic ??n keer per week overgemaakt op uw rekening. Mogelijk loop je hiermee dus enige rente-inkomsten mis.
  4. Alternatieven. Een vergelijkbare dienst wordt geleverd door MoneyBird(http://www.moneybird.nl). Hiermee is het accepteren van iDEAL-betalingen goedkoper (? 1), maar onbeperkt gebruik kost ? 10 per maand. Voor wie genoeg heeft aan drie facturen per maand, is er een gratis account. Factuurdesk (http://www.factuurdesk.nl) levert een iets uitgebreidere dienst voor bedragen tussen ? 9 en ? 49 per maand. De applicatie Billings (http://www.billingsapp.com - $ 29,99) is een goed, maar Engelstalig mobiel alternatief voor iPhone-gebruikers.